V for Vestegnen - en guide af unge for unge


I foråret 2023 fik et udvalg af Vestegnens unge i 6. og 7. klasse en opgave: At give et bud på deres Vestegn, gennem fotos og tekst. Som en del af Vestegnens Kulturuge 2023 bliver deres anbefalinger samlet i en bog med titlen ”V for Vestegnen - En guide til oplevelser på Vestegnen af unge - til unge”.


Så vil du gerne vide, hvor du står på skøjter i Hvidovre, hvor du køber den bedste kebab i Taastrup, om du kan finde et godt gaming-center i Ishøj, om du kan tage på stranden i Vallensbæk – eller om de unge synes, Sallies er et fedt sted? Så skal du have fat i ”V for Vestegnen”. Bogen er et samarbejde mellem bibliotekerne i hhv. Albertslund, Hvidovre, Ishøj, Tåstrup og Vallensbæk.


Under kulturugen lanceres den med et brag af en fest i Kometen i Hvidovre for de involverede skoler og klasser og vil efterfølgende kunne lånes på de pågældende kommuners folkebiblioteker. Alle klasser får også tildelt deres egne eksemplarer. Derudover kan den findes nogle udvalgte steder i de butikker, foreninger m.v., som de unge har valgt at tage med i bogen.


Baggrunden for den trykte guidebog er temaet for kulturugen 2023, som er ”Vestegnens Kulturuge på opdagelse” – og det er præcis, hvad de unge har gjort: Opdaget deres lokalområde for at finde det fedeste sted at fortælle om.


Dermed fanger bogen også en dobbelt betydning af årets tema, idet bogens forfattere selv har gået på opdagelse. Men resultatet skulle gerne sende flere af deres jævnaldrende ud på den samme tur for at opleve stederne! Et af grebene, der har været brugt, var netop, at de unge skulle vælge et sted, de gerne ville vise frem, hvis de for eksempel fik besøg af en jævnaldrende fra et andet sted i landet.


Sideløbende med bogen kører Instagram-kontoen @vforvestegnen, hvor der lægges opslag op fra bogens tilblivelse, og de unge kan selv byde ind med hashtagget #vforvestegnen.

Link til V for Vestegnens Instagram-konto: V for Vestegnen