Sofie Amalie Andersen foto af Thyra Dragseth Sofie Amalie Andersen foto af Thyra Dragseth

Kunstprojekt 2023 - Kunstneren er fundet

Bestyrelsen for Vestegnens Kulturinvesteringsråd har haft fokus på, at det kommende værk skal tage udgangspunkt i Vestegnen, og det skal invitere til at gå på opdagelse i Vestegnen.


- Sofie Amalie Andersen var overbevisende i sit idéoplæg og præsentation, og hendes kunstneriske praksis taler fint ind i de ønsker, bestyrelsen har for ny kunst på Vestegnen, udtaler Søren Friis Trebbien, formand for bestyrelsen for Vestegnens Kulturinvesteringsråd.


Værket kommer til at tage udgangspunkt i materialet beton, som rummer en dobbelthed, idet at det associeres med en konkret materiel styrke og samtidigt noget sprogligt og kulturelt fordomsfuldt. I projektet til Vestegnens Kulturuge 2023 vil Sofie Amalie Andersen søge at skubbe det velkendte materiale i en mere magisk, uforudsigelig og poetisk retning.


- Generelt arbejder jeg med en bred vifte af materialer, som jeg forsøger at bearbejde og kombinere på forskellige måder, så de kan udfordre hinanden og skabe tankevækkende materielle såvel som metaforiske kontraster, fortæller hun.


Hendes værker bevæger sig mellem skulptur, tekst og rumlige installationer, og hendes kunstnerisk udtryk omfavner mange forskellige materialer og teknikker. Det afgørende for Sofie Amalie Andersen er, at hun med sine værker kan italesætte menneskelige problemstillinger ud fra et historisk og samtidig dynamisk, personligt perspektiv.


Sofie Amalie Andersen er uddannet billedkunstner fra Konsthögskolan i Malmö og Kunstakademiet i Oslo. Hun har flere udstillinger bag sig og opholder sig aktuelt i Lissabon, hvor hun forbereder den kommende soloudstilling, Conditions of Flowing.


I alt 13 kunstnere og kunstnergrupper havde indsendt idéoplæg til bedømmelse i Open Call, og der var mange spændende projekter at vælge imellem. Idéoplæggene spændte vidt over dans/performance, keramik, tekstil, fotografi, AR, skulptur, installation og billedkunst.


Sofie Amalie Andersens værk kan opleves i de fem kommuner i rådet: Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk fra fredag den 8. september 2023, hvor kulturuge starter.

Foto: Thyra Dragset