Generation Grøn: Skoleelever gør affald interessant

I uge 12 skal 68 skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre arbejde med innovation og oplevelsesdesign i skolens featureuge ”Fra fantasi til virkelighed”. De er del af pilotprojektet ”Generation Grøn”, som har til formål at forandre borgeres affalds- og ressourceforståelse på en ny og positiv måde. Oplevelserne vises til ÅBENT HUS på Langhøjskolen fredag d. 21. marts kl. 16-18.
17. marts 2014

Generation Grøn projektet

Generation Grøn er 68 skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre, som sammen med frivillige studerende fra Klimaambassaden, skal udvikle kreative oplevelseskoncepter, der kan forandre borgernes affalds- og ressourceforståelse på en positiv måde. Eleverne deltager i et innovations-forløb, som bringer dem til Kvickly Hvidovre, Arken i Ishøj og det nye Avedøre bibliotek. På Arken skal de bl.a. inspireres af den farvestrålende østrigske multikunstner Hundertwasser. Projektet tager udgangspunkt i to aktuelle udfordringer; affald som ressource og folkeskolereformen.

Et tværgående samarbejde

Generation Grøn er et samarbejde mellem Vestegnens Kulturinvesteringsråd, Aalborg Universitet/ INCEVIDA, Concito/Klimaambassaden, HvidovreBibliotekerne, InnovationsLab Hvidovre, ARKEN, Hvidovre By- og Teknisk Forvaltning, samt COOP/Kvickly.


Et pilotprojekt til Vestegnens Kulturlaboratorium

Generation Grøn er et pilotprojekt til det treårige udviklingsprojekt ”Øresunds Kultur-laboratorium”, der skal skabe regional kulturvækst. Vestegnens Kulturlaboratorium indgår som den danske del af projektet. Øresunds Kulturlaboratorium forventes at starte op i foråret 2015.


ÅBENT HUS 

Fredag d. 21. marts, kl. 16-18

Langhøjskolen, Hvidovre Strandvej 70A, 2650 Hvidovre